Miinuseid teavad kõik, aga millised on keldrikorterite plussid?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keldrikorter.
Keldrikorter. Foto: www.flickr.com

Keldris on vähe päevavalgust, seal võib olla niiske ja kimbutama võivad hakata erinevad tervisehdad. Aga millised on keldrikodu plussid?

Võib olla ehk raske uskuda, aga neid siiski leidub.

Rohkem ruumi

Keldrikorter on tõenäoliselt hulga ruumikam kui selle kohal asuvad korterid. Väga tihti on kogu keldrikorrus vaid ühe-kahe korteri päralt ja ruumi on neis sel juhul üsna rohkesti.

Soodsam hind

Kuna keldrikorterid  pole siiski väga menukad, on nende ostu- või üürihind reeglina soodsam, sest omanik tahab neilegi ostja või üürniku leida. Hinnapoliitika on aga teatavasti üks tõhusamaid viise huviliste peibutamiseks.

Rohkem privaatsust

Keldrikorteritel on enamasti omaette sissepääs ning kõrgel lae all asuvad aknad ei lase sisse nii palju uudishimulikke pilke kui esimese  korruse omad. Nii võib keldris elades kohati täiesti unustada, et pea kohal elab veel terve majatäis rahvast - eraldatus on nii suur, et tundub nagu oleks tegu omaette majaga.

Vähe treppe

Keldrisse viib tihti vaid paariastmeline trepp. Seda on vähem kui esimese korruse korteri puhul enamikes kortermajades. Võib tunduda tühise asjana, aga kui peres on väikesed lapsed või liikmed, kel treppidest  käimine raskendatud, muutub see järsku väga oluliseks.

Allikas: ApartmentTherapy

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles