Kasulik nipp: eriti tõhus moodus juusturiivi puhastamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Juusturiivi puhastamine on tihti üks pikk ja tüütu protsess. Kuidas saaks seda aga kõige lihtsamini teha?

Värskelt riivitud parmesan või mozzarella on imelised lisandid peaaegu kõikidele toitudele. Kahjuks jääb aga pehme juust tihti riivi vahele kinni ning seda puhastades võib puruks tõmmata kas nõudepesukäsna või oma sõrmed.

Kui just ei taha järgmise toidu sees kuivanud juustutükke tunda, peab riivi siiski kuidagi puhtaks saama. Aga kuidas?

Võta puhastamisel appi sidrun

«Sidrunid on looduslikud rasvaeemaldajad,» väidab koristusekspert Melissa Maker TheKitchnile. «Nende happelisus aitab lahti saada riivi külge kogunenud õlidest ning viljaliha puhastab ära ka kõige raskemini ligipääsetavad vahed ja augud.»

Foto: www.flickr.com

Selleks, et sidrunit puhastamisel kasutada, tuleks see lõigata kas pooleks või sektoriteks ning seejärel viljalihaga üle riivi aukude tõmmata. Sidrunimahla mõjumiseks tuleb lasta sellel natuke aega riivil seista ning siis see tulikuuma veega üle lasta. Vajadusel tuleb teha seda mitu korda.

Kui aga juust on eriti kauaks riivi külge jäänud ja see on täielikult ära kuivanud, võib sidruni enne ka soola sisse kasta. Sool aitab kuivanud juustu eriti kiiresti riivi küljest maha lihvida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles