Laenu ja toetuse abiga saab kortermaja põhjalikult uuendada

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Männimäe tee 27 kortermaja enne remonti
Viljandi Männimäe tee 27 kortermaja enne remonti Foto: Erakogu

Neid, kes elavad nõukogudeaegsetes korterelamutes, on Eestis palju. Mitukümmend aastat tagasi ehitatud majad on hakanud aga vaikselt lagunema ja vajavad renoveerimist. Samas on hiiglasuure laenu võtmine maja kordategemiseks paljudele korteriomanikele vastukarva. 

Alates 2015. aastast kuni 2020. aastani saavad korteriühistud ja kohalikud omavalitsused taotleda korterelamute kordategemiseks KredExilt toetust. Huvi selle võimaluse kasutamise vastu on üha kasvanud.

Sihtasutuse KredEx kommunikatsioonispetsialisti Joonas Kerge sõnul tuleb toetuse saamiseks täita hulk nõudmisi. «Kui võtta 25-protsendiline toetus, peab muutma küttesüsteemi, soojustama fassaadi, katuse ja vahetama kõik vanad aknad. Suurema ehk 40-protsendilise toetuse puhul tuleb lisaks eelnimetatule soojustada ka aknad ja paigaldada soojustagastusega ventilatsioonisüsteem,» loetles spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles