Kevadine hooldus hoiab terrassi kaua ilusana

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlitatud terrass
Õlitatud terrass Foto: www.flickr.com

Selleks et puitterrass säilitaks vastupidavuse ja kena välimuse, tuleks seda igal kevadel korralikult puhastada ja mõne aasta tagant puiduõliga immutada. Kuidas seda õigesti teha?

Õige hooldamine kaitseb puitterrassi suvel päikese ning sügisel ja talvel vee ja jää eest. Kui terrass jääb hooldamata, pääsevad puidu sisse bakterid, mis hakkavad terrassi langundama ja muudavad selle halliks. Selle vältimiseks tuleks terrassi korrapäraselt hoolikalt pesta ja õlitada.

Kui kevadel on juba kaks-kolm nädalat järjest päikeselised ja soojad ilmad olnud, on terrass hooldamiseks piisavalt kuiv. «Esiteks tuleks terrassilauad puhtaks pühkida, et need päikese käes kiiremini kuivaksid,» õpetas terrasside ehituse ja hooldusega tegelev Aigar Kester. «Aeg-ajalt tasuks nihutada ka terrassil olevat mööblit. Kui terrassilauad saavad ühtlaselt kuivada, imendub ka õli igale poole ühte moodi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles