Eksperdi arvates on need kolm asja sinu elutoast puudu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Alati ei ole harmoonilise kodu loomiseks vaja mööblit ümber tõsta või välja vahetada. Feng shui ekspert Marianne Gordon avaldas hiljuti lühikese nimekirja esemetest, mille abil saab elutoas eriti lihtsalt kodutunde tekitada.

«Käin tihti feng shui konsultatsioone andmas sellistes kodudes, mis tunduvad justkui lavastatud. Seal viibides on kohe aru saada, et koduomanikud ei tunne end oma igapäevases keskkonnas nii avatult ja mugavalt kui peaks,» kirjutab Gordon MyDomainile. Eksperdi sõnul saab aga igava ruumi hubaseks muuta vaid mõne esemega:

1. Muusikainstrument

Muusika mängimine on lihtsaim viis, kuidas koju energiat luua. Kui kitarri või klaveri omamiseks pole põhjust, veendu, et elutoas oleks meeleolu tekitamiseks vähemalt raadio, plaadimängija või kõlarid.

2. Pehmed pinnad

Hubasuse ja soojuse tekitamiseks peaks Morgani sõnul olema elutoas ohtralt pehmeid esemeid. «Tasub mõelda karvastele tekkidele, millesse sooja saamiseks pugeda ja pehmetele diivanitele, millele õhtuti pikali visata. Eriti hubaseks teevad toa ka karvased vaibad, millel on mõnus paljajalu kõndida,» mainib naine.

3. Raamatud ja ajakirjad, mida ka tegelikult loed

Üks põhilisi asju, millele Morgan rõhub, on see, et kodu tuleks alati sisustada esemetega, mis ka tegelikult kasutust leiavad. «Elutoas lebavad raamatud ei tohiks olla sellised, mida sa enam iial kätte ei võta,» ütleb ekspert. «Pea meeles, et kodu on mõeldud elamiseks, mitte teistele näitamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles