Kuidas kinnisvaraga tutvudes aru saada, et omanik üritab petta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui mõni kinnisvarapakkumine tundub liiga hea, et tõsi olla, võiks see sind valvsaks muuta: on väga suur tõenäosus, et müüja üritab kodu puudusi labaste vahenditega peita.

Kuidas garateerida, et sa orki ei lenda ja ikka ausa kauba teed? Vaatame järele.

Värsked remonditööd

Värske värvi lõhn võib olla märk sellest, et omanik lihtsalt värvis kodu seinad enne müüki üle. Samas võib see viidata ka sellele, et ta üritab peita märke näiteks hallitusest. Eriti valvsaks peaks muutma, kui kogu elamisest on värvitud vaid üksikud ruumid. 

Peitusemäng

Vaata mööbli paigutust ruumides: kui mõni kapp, peegel või pilt tundub väga kummalise koha peal olevat, on äärmiselt tõenäoline, et see on sinna paigutatud millegi varjamiseks. 

Peidus pinna all

Ka rikkalikud vaipkatted võiks murelikuks muuta. Küsi omanikult luba pilk nende alla visata, sest kuigi omanikule võivad vaibad lihtsalt meeldida, võib ta nende  abil üritada ka põranda  probleemseid kohti peita.

Keelatud toad

Kui omanik ei taha sind mingitele ruumidele ligi lasta, on asi enam ui kahtlane innita, et saad aru tema privaatsusvajadusest, kuid ütle, et sa ei saa kodu kõiki ruume nägemata hakata seda kuidagimoodi ostma.

Avatud aknad

Külma ilmaga avatud aknad või kuumast ilmast hoolimata põhja keeratud küte võib olla katse peita kodu ventilatsiooni- ja niiskusprobleeme. Suhtu sellesse äärmiselt tõsiselt. 

Mürapeitus

Kui kodus mängib selle ülevaatamise ajal väga valjult teler või raadio, võib müüja üritada selle abil varjata, et seinad kostavad kohutavalt läbi. Palu tal heaga volüümi maha keerata.

Ära lase end lollitada

See, et köögis värske kook ootab, ei tähenda, et perenaine selle ise küpsetanud oleks: igal juhul tasub kontrollida praeahju korrasolekut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles