Uuring: triibuline sisekujundus võib põhjustada peavalusid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Alustades vöödiliste patjade ja lõpetades suurte ehitistega, võivad kõik paralleelsete joontega mustrid olla inimeste peavalude põhjustajaks, vahendab Stuff.

Hollandi Meditsiinikeskuse teadlased jõudsid järeldusele, et triibuliste mustrite vaatamine tekitab ajus tugevaid gammavõnkeid, mis võivad põhjustada peavalusid isegi täiesti tervetel inimestel. 

«Need mustrid, mis toovad esile epileptikutel krambihooge, tekitavad ebamugavust isegi tervetel inimestel,» väitis meditsiinikeskuse teadlane Dora Hermes.

 
 Foto: www.flickr.com

Hermese sõnul ei tohiks seetõttu triibulisi mustreid kasutada ka ehitisi disainides või kodu sisustades: «Need võivad tekitada ebamugavust, migreene või halvimal juhul krambihooge.» 

Julged mustrid võivad küll kodu välimusele palju juurde anda, kuid sellest hoolimata tasuks migreeni all kannatajatel neist pigem eemale hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles