Fotod: vanadest euroalustest saab valmis ehitada isegi köögimööbli

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: apieceofrainbow.com

Euroalustest ehitatud diivanid ja lauad hakkavad küll juba vaikselt ära tüütama, samas on see laudadest valmistatud köök hoopis värskendav vaheldus.

Selle rustikaalse ja hubase köögi ehitas Horvaatiast pärit Edis Sejdinovic. Mehel oli soov oma kööki uuendada, kuid samas ei raatsinud ta osta kalli raha eest uut mööblit. Hunnikut euroaluseid nähes tuligi tal idee proovida nendest oma koju hoopis uued kapid ehitada.

Foto: apieceofrainbow.com

Esiteks tuli kõik alused ükshaaval laiali lõhkuda ja nendest naelad välja tõmmata. Edise sõnul sellist unikaalset puitu nagu kaubaalustest saab, tavalistest ehituspoodidest naljalt ei leia.

Foto: apieceofrainbow.com

Selleks aga, et mööblist pinde ei saaks, tuli kõik lauad esiteks õigesse mõõtu lõigata ning seejärel üle lihvida. Selleks kasutas mees kolme jämedusega lihvimispaberit. 

Pärast lihvimist kattis Edis pinnad läbipaistva lakiga ning seejärel mööblivahaga. 

Foto: apieceofrainbow.com
Foto: apieceofrainbow.com

Mehe sõnul meeldib talle selliseid projekte tehes jääda väga lihtsaks: «Kes ütles, et kappidel peavad nupud olema ning seinariiulid peavad olema ustega?»

Foto: apieceofrainbow.com

Allikas: A Piece of Rainbow 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles