Tüütutest sipelgatest saab vabaneda ka kemikaale kasutamata (2)

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui kutsumata külalised trügivad kööki toidupalasid noolima, ei ole nendest lahti saamiseks alati vaja kemikaale kasutadagi. Siin on mõni viis, kuidas tüütutest sipelgatest vabaneda kodus olemas olevate vahendite abil.

Tõmba kriidiga joon

Kui oled teada saanud, kust sipelgad sinu tuppa ronivad, saad nende tee sulgeda vaid ühe kriiditükiga, vahendab Popsugar. Sipelgatele ei meeldi kriidis olev kaltsiumkarbonaat, seetõttu on väga tõenäoline, et sinu tõmmatud joonest nad üle ei astu.

Raputa maha jahu või kaneeli

Kriidile sarnaselt tõrjub sipelgaid ka jahu ja kaneel. Kuigi nende maha või aknalauale puistamine võib näida veidi segadust tekitavana, on see hea võimalus tüütute tegelaste eemalhoidmiseks.

Kasuta tsitruselisi

Tsitruseliste mahl paneb lisaks sipelgate tõrjumisele sinu kodu ka troopiliselt lõhnama. Putukate teekonna piiramiseks jäta sidrunikoored laokile või piserda sidrunimahla uste ja akende liistudele.

Ürdid varjavad suhkru lõhna

Sipelgad armastavad suhkrut ning võivad tunda väiksemagi suhkrutera lõhna juba kilomeetrite kauguselt. Ürdid nagu salvei ja loorber aga matavad suhkru lõhna enda alla ning seetõttu hoiavad sipelgad maiustustest eemal. Hoia alati mõnda ürti suhkrupaki või meepurgi kõrval.

Kata nende jäljed

Kui sipelgas sinu majja tungib, jätab ta endast alati maha lõhna, mille järgi teised sipelgad teda jälitavad. Kui märkad sipelgat kööki tulemas, puhasta lõhnade eemaldamiseks äädikaga ruttu teda ümbritsev ala. See küll ei hävita juba toas olevaid sipelgaid, kuid hoiab ära uute sissetungimise.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles