Koduomanik: mind häirib väga üks paljude külaliste ebameeldiv komme (4)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Üks koduomanik tunnistab, et teda häirib kohutavalt komme, mis küljes paljudel, kes aastate jooksul tema kodus külas käinud. Ta ei tea aga, kuidas inimesi sellest viisakalt võõrutada.

«Ma elan stuudiokorteris, mis tähendab, et mul pole eraldi magamistuba. Mu ühetoalises kodus on koht nii diivanil kui ka voodil. Külalistele on ette nähtud diivan ja mind ärritab kohutavalt, kui keegi tuleb otse tänavalt ja mu voodisse istub. Miskipärast peetakse seda aga enesestmõistetavaks,» pihib üks õnnetu koduomanik.

Lähimad sõbrad on ta aastate jooksul välja koolitanud, et tema voodi on püha paik, kuhu pole asja mitte kellelgi peale tema ja tema voodikaaslase, aga nemadki peavad selleks puhuks olema kodu- või ööriietesse rõivastunud. Ka küllatulnud lapsed ja lemmikloomad peavad voodist eemale hoidma, õlakottidest rääkimata.

«Ma ei karda pisikuid, kuigi enamasti just seda arvatakse. Minu voodi on minu jaoks väga oluline lõõgastumiskoht ja ma lihtsalt ei taha, et keegi seda määrib,» räägib ta. 

Harvem külla sattuvate inimestega on tal aga raskem: need ei taha leppida ühegi selgitusega ja püüavad teda veenda, et sellest pole midagi. «See on minu kodu ja ma väga sooviksin, et siin austataks minu reegleid. Ma ise ei läheks kunagi kedagi tema kodus ümber veenma ja rääkima, mis talle tohib ja mis ei tohi meeldida,» on koduomanik õnnetu. 

Kas teil on samuti mingeid eripärasid, mida teie külalistel sageli raske mõista on? Milliseid? 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles