Viis asja, mida enne külaliste tulekut puhastada ei tohiks

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Me kõik tahame, et enne külaliste tulekut näeks meie kodu üdini puhas ja perfektne välja. Kui aga aega napib, pole kõikide esemete puhastamine just parim idee, vahendab TheKitchn.

1. Plekk diivanil

Millegipärast hakkab mitmekuune diivanil ilutsev veiniplekk alles siis silma, kui külalised on poole tunni pärast saabumas - kuid ära puhasta seda praegu! Kui kangal pole kuivamiseks piisavalt aega, jätab see külaliste pükstele märjad laigud. Pealegi korjab niiske kangas suure tõenäosusega pükstelt üles kogu mustuse ja värvid.

Selle asemel keera padjad teistpidi või aseta pleki kohale kate või pleed.

2. Vaibad

Nagu diivanitel, ei tohiks ka vaipadel enne külaliste tulekut plekke eemaldama hakata. Vaibad vajavad kuivamiseks palju aega ning kui nende peale juba siis astuda, kui need alles niisked on, koguvad nad jalanõudelt ja sokkidelt enda külge kogu mustuse.

Parim mis kiiresti teha saad, on vaip tolmuimejaga üle tõmmata ja pleki pärast hiljem muretseda.

3. Magamistuba

Kui aega napib, on magamistoa koristamine vaid väärtuslike minutite raiskamine. Nii kaua kuni kellelgi sinna minemiseks põhjust pole, sule oma magamistoa uks ning teeskle, et seal olevat segadust ei eksisteeri - vähemalt sellel õhtul. 

4. Ahi

Võid arvata, et säravalt puhas ahi avaldab külalistele muljet, kuid ära hakka seda puhastama vaid mõned tunnid enne külaliste tulekut! Kui sinu ahjul on automaatne puhastamise režiim, võtab see protsess kõvasti aega ning haiseb veel tükk aega kohutavalt. Jäta põhjalik puhastamistöö hilisemaks ning vahetult enne külaliste tulekut tõmba ahi ja pliit vaid kiiresti mikrokiudlapiga üle.

5. Vann

Nagu ahju, ei tohiks ka vanni vahetult enne külaliste tulekut küürima hakata. Tahad küll, et pesemisala oleks võimalikult korras, kuid puhastusvahendite tugev lõhn võib nii külaliste kui ka enda jaoks olla väga ebameeldiv. Pealegi võivad tugevad ained tekitada külalistel allergilisi reaktsioone, lööveid, peapööritusi ja muid ebameeldivusi. Kiireks bakteritest ja mustuse vabanemiseks käi pinnad kergelt äädika ja mikrokiudlapiga üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles