5 nippi, kuidas luua iluaed, mis kastmist ei vaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui sulle meeldib õitsev iluaed, aga mitte nii väga sellega kaasnevad hooldustööd, näiteks kastmine, tasuks endale järgnevad viis nippi kindlasti kõrvataha panna. 

1. Veetaimed

Laisale lillesõbrale on heaks haljastamisvõimaluseks veesilm, kuhu panna kasvama taimed, mis tiiki hästi passivad. Kuna sellised taimed kasvavad kogu aeg vees, ei pea nende kastmisega tegelema.

2. Vali piirkonnale sobivad taimed

Väga haruldasi sorte ei peaks oma aeda muretsema, kui ei taha end kastmisega vaevata. Otsi taimi, mis meie kliimas ennast juba ammu tõestanud. 

3. Vähenda mullapinda

Kui ei taha peenarde ja muru eest hoolitseda, raja aeda sillutisega teid, terrasse ja muud taolist, mis looduslikku pinda vähendavad. 

4. Kunstmuru

Kunagi nägi kunstmuru välja nagu tõeline katastroof, kuid tänasel päeval pakutav on juba üsna ehtsa moega ja petab veel üsna lähedaltki vaadates ära. Kui muru  kastmisega suvel tegeleda ei viitsi, kaalu kindlasti seda alternatiivi.

5. Kaalu rohelisi taimi 

Iluaed ei pea tähendama värvikirevaid õisi. Rohelised taimed, näiteks kõrrelised, erinevad põõsad, on reeglina ilmastikule vastupidavamad. Võid kaaluda rohelise aia kujundamist, kui kastmine tüütu tundub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles