Fotod ja video: kulunud diivanit saab uuendada vaid mõne värvikihiga

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kui blogija Debi Beard taaskasutuspoes vana beeži diivanit nägi, arvas ta, et selle uuendamiseks tuleb välja vahetada kogu kangas. Naine otsustas lõpuks aga olukorrale teisiti läheneda ning võõpas hoopis kulunud diivani üle kriidivärviga.

Selle diivani leidis Debi taaskasutuspoest vaid 20 dollari eest. Kuigi ta arvas, et sametit ilusasti värvida on võimatu, soovis naine selle siiski järele proovida.

Foto: Kuvatõmmis videost

Kanga värvimiseks kasutas naine sinist kriidivärvi, mille ta kolme osa veega ära lahjendas. Enne iga pintslitõmmet tuli kangas veepritsiga niiskeks teha, et värv imenduks kangasse, mitte ei jääks selle peale kihina kuivama. Ühtlase tulemuse saamiseks tuli töötada väikeste osade kaupa.

Foto: Kuvatõmmis videost

Kui pintsliga värvitõmbed tehtud, hõõrus Debi kogu värvi üle lihvimiskäsnaga. See aitas tema sõnul tulemust veelgi ühtlustada ning kangast pehmena hoida. «Kui värv korralikult kangasse ei imendu, võib see tekstuuri ära rikkuda ning pinna kõvaks jätta,» lisas Debi.

Foto: Kuvatõmmis videost

Diivani pidi soovitud tulemuse jaoks katma nelja värvikihiga. Kuna värvi pidi aga veega ära lahjendama, ei kulunud Debil kogu diivani üle võõpamiseks ära isegi tervet purki kriidivärvi.

Foto: Kuvatõmmis videost

Blogija sõnul võttis kogu protsess aega umbes nädala aega, kuid lõpptulemus oli seda kindlasti väärt. Vaata rohkem videost:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles