Noor koduomanik räägib, kuidas tal õnnestus soetada maja laenuta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

26-aastane mees räägib, kuidas tal õnnestus üürikorterist isiklikku majja kolida ilma, et ta pangast laenu oleks pidanud võtma.

Paljud noored on hädas sellega, et pikaajalise laenuga end siduda ei tahaks, aga muul moel kodu soetamiseks samuti võimalust ei nähta. Samas tekib aga üha rohkem neid, kes leiavad võimaluse pankadest mööda minna. Olgu selleks siis eraisikutevaheline järelmaksuleping või hoopis muu nutikas lahendus. Ühe omapärase viisi leidis 26-aastane britt Freddie, vahendab Daily Mail.

Mitu aastat üüris noormees enam kui 700 euro eest kuus üsna pisikest nüüdisaegselt sisustatud korterit ja nuputas, kuidas üürikodust pääseda ilma, et peaks end aastakümneteks laenuorjusega siduma. Ta rääkis läbi oma maal elavate vanematega, kes eraldasid talle tüki lapsepõlvekodu juurde kuuluvast maast. Seejärel soetas mees ligikaudu 4000 euro eest treileri ja investeeris ülejäänud säästud, ligikaudu 24 000 eurot, sellesse, et treiler luksuslikuks koduks ehitada. Tõsi, ehituse käigus kulu pisut suurenes, kuid seda eelkõige seetõttu, et eesmärgiks oli ehitada võimalikult luksuslik kõigi mugavustega elamine. Saanuks ka odavamalt. 

Nüüd elab ta pisikeses majas koos pruudiga ja võib uhkelt öelda, et neli aastat enne 30. sünnipäeva on tal oma maja ega mingit laenu.

«Mind tüütas ära, et ma loopisin sisuliselt raha tuulde. Igakuiselt läks ligi tuhat naela (pisut üle tuhande euro - toim.) elamiskuludeks,» räägib Freddie, miks ta üürikorterist vabaneda soovis.

Mõistagi pole paljudel vanemaid, kellelt maatükki küsida, kuid kel eramajas elavad lähisugulased olemas, neile on säärane kodu kahtlemata üheks variandiks, kuidas üüripinnast vabaneda ja suure laenuta isiklik kodu soetada. 

Vaata pilte Freddie võimsast kahetoalisest majast SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles