Üllatavad asjad, mida nõudepesumasinas pesta saab

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Nõudepesumasinaga ei saa väärtuslikku aega kokku hoida ainult nõude pesemise pealt. Selle abil saab vaevata puhastada ka muid kodutarbeid, mille käsitsi küürimine meeletult aega võtaks, vahendab TheKitchn.

Juukseharjad: Masinaga pestes saab vaevata lahti kogu tolmust, mis  aja jooksul harja vahele kogunenud on. Et torustik umbe ei läheks, tõmba enne harja küljest võimalikult palju juukseid ära.

Plätud: Need kummist jalanõud võivad suve lõpuks eriti räpaseks muutuda. Pese neilt kiire programmiga maha pori, tolm ja muu mustus.

Plastist mänguasjad: Emad, kas teadsite, et plastmänguasju, mis patareisid ei vaja, on nõudepesumasina abil võimalik eriti mugavalt desinifitseerida?

Lülitite ümbrised: Lülitid koguvad ajapikku kohutavalt tolmu ning korra aastas võiks neid põhjalikumalt puhastada. Õnneks saab plastist osa pista vabalt nõudepesumasinasse, mis need kiiresti ja vaevata puhtaks teeb.

Käsnad: Ilmselt oled kuulnud nippi, et svamm tuleks bakterite hävitamiseks mikrolaineahju panna. Tegelikult on see aga tuleohtlik ning palju kindlam viis on see hoopis nõudepesumasinasse pista.

Külmkapi riiulid: Võid neid küll ka käsitsi küürida, kuid lihtsam viis on pesta riiuleid masinaga. Väiksemad riiulid mahuvad seisma püstiselt nagu taldrikud, kuid suuremad tuleb ilmselt restile asetada.

Kapinupud: Kui iga päev kapinuppe katsud, koguneb nende vahele palju rasva ja mustust. Mustrite ja nikerdustega nuppe on käsitsi raske puhastada, seetõttu on ehk mugavam moodus need ukse või sahtli küljest lahti kruvida ja masinaga läbi pesta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles