Foto: uusarendus, mis tundub uskumatuna

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees

Uusarenduste kinnisvarakuulutustes on tihti raske mõista, kas tegu on 3D-fotode või reaalsusega. Siin on aga uusarendusest päris ehtne foto, mis tundub täpselt nagu joonis. 

Äravahetamiseni sarnased majad reas nii kaugele, kui silm ulatub; autod, mis näevad välja, nagu oleks need joonistatud ega ühtki inimest: tundub, et see pole päris foto, vaid 3D-plaan millestki, mida alles ehitama hakatakse. Tegelikult on tegemist Mehhiko uusarenduspiirkonnaga, kus juba inimesedki sees elavad.

Foto autoriks on Oscar Ruiz. Ta saatis selle National Geographicu lugejafotoks ja kirjutas juurde, et oli parasjagu tagasiteel ühelt pildistamiselt, kui märkas uuselamurajooni, mis näis ulatuvat silmapiiri taha. Majad loojuvas päikeses olid tema meelest kaunid ja nii lendas ta kopteril lähemale, et seda pildistada.

Foto ringleb pärast National Geographicus avaldamist veebis ja väga paljud inimesed on hoopis seda meelt, et tegemist on külma, kõleda ja tehisliku elamurajooniga ning inimestest, kes seal äravahetamiseni sarnastes kodudes elama peavad, võiks pigem kahju olla.

Mida arvad sina? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles