5 nutikat kasutust vanadele söögiriistadele

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui vanad noad, kahvlid või lusikad enam lauale panekuks ei kõlba, on nende ära viskamise asemel ka mõistlikumaid lahendusi.

1. Kahvel värvipintsli puhastamiseks

Kui oled pintsliga värvimistöid teinud, tuleks see uuesti kasutamiseks korralikult ära puhastada. Lihtsalt vee alt läbi lastes jäävad pintslikarvade vahele tihti siiski värvitükid. Kui aga karvad kahvliga läbi harjata, saab värvist imekiiresti lahti.

Foto: www.flickr.com

2. Muuda lusikad nagideks

Painuta lusikaid keskelt ning kruvi need kas mõnda puitplaati või otse seina. Hästi sobib see lahendus näiteks kööki rätikute riputamiseks.

3. Hoia naelad kahvli abil sirgena

Kui naelte löömisel näppe vigastada ei taha, pista naelapea kahe kahvliharu vahele. Eriti tuleb see nipp kasuks näiteks liistude kinnitamisel.

4. Taimede ümberistutamine

Kui seemikuid suuremasse potti või õue ümber istutada tahad, tõsta nende juuri ettevaatlikult kahvli abil.

5. Söögiriistad kapinuppudeks

Lusikad ja kahvlid on imevahva alternatiiv tavalistele köögikapi käepidemetele. Lihtsalt painuta need keskelt kumeraks ning kinnita kruvidega sahtlite ja kapiuste külge.

Foto: www.kreativita.info
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles