8 punkti, millele lastega pere enne koduostu kindlasti mõtlema peaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Võid arvata, et pole vahet, kas osta kodu paarile või lastega perele, kuid tegelikkuses on erinevusi päris palju ja nende kõigiga tuleks enne tehingu tegemist arvestada, et kibedat pettumust ei järgneks. 

Koolid

Äärmiselt tähtis on enne ostu läbi mõelda, kas meeldiva kinnisvara läheduses on piisavalt häid koole, milles laps sinu hinnangul käia võiks. Pikad sõidud kooli ja koju ei meeldi ei lastele ega vanematele.

Teised pered

Kuigi esmapilgul võib tunduda, et vahet pole, on tegelikult üsna nukker elada piirkonnas, kus pole teisi omasuguseid ehk siis teisi lastega peresid. Kui ümberringi vaid noored lastetud või pensionieas memmekesed, on lastel üsna nüri kasvada.

Kortermaja pole parim lahendus

Paljusid noori peresid ahvatleb korter uusarenduses: remontivajavat maja saaks paljud neist lubada küll, kuid sellega tundub liiga palju tööd ja vaeva. Kuid kui pead käru, poekotte ja veel üht või mitut last kolmandale korrusele vinnama ja lapsi enne kooli omapäi õue lasta ei saa, hakkad varsti mõistma eramaja eeliseid. 

Panipaigad!

Ka lastetud inimesed kujutavad üldiselt ette, et lastega on vaja tavapärasest rohkem kappe ja panipaiku, kuid kui palju tegelikult, selgub alles siis, kui lapsed lõpuks käes. Seega ei tasu alahinnata panipaikade olemasolu või nende rajamise võimalikkust. Laste kasvamise jooksul tuleb ära mahutada uskumatult palju kraami. Nii et pööra kodu valides tähelepanu, et selline võimalus olemas oleks.

Kodu olgu paindlik

Otsust langetades pea silmas ka seda, et lastega pere vajadused muutuvad aja jooksul. Kui lapsed kasvavad või neid juurde sünnib, tuleb tubade otstarbeid ringi mängida. Kas sinu praegune lemmikkodu võimaldab seda? 

Pööra tähelepanu planeeringule

Lastetuna ei osata mõelda sellele, et laste magamistuba võiks asuda elutoast ja muust möllust eemal, kus on võimalik rahulikult magada. Sellele, kas kodu planeering sellist eraldatust võimaldab, tuleks mõelda juba kinnisvara soetades, et hiljem ebameeldivaid üllatusi poleks. 

Õueala

Lastega pere koduks ei pea olema tingimata oma maja, aga mingi võimalus lapsed üle ukse turvalisele platsile õue saata võiks kodu juures igal juhul olla. Piisab kas või ridaelamu või paarismaja aialapikesest, juba see annab lastega perele palju vabadust juurde.

Allikas: Popsugar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles