Tippkokk pajatab: suurim viga, mida inimesed pastat keetes teevad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Tuntud saates «Top Chef» osaleva koka Fabio Vivani sõnul on õli lisamine makaronide ja spagettide keeduveele suurim viga, mida inimesed köögis teevad.

Juba pikemat aega on levimas imenipp selleks, et pasta keetes kokku ei kleepuks. Selleks on toiduõli lisamine keeduveele.

Tippkokk Fabio Vivani väidab, et see on kõige naeruväärsem asi, mis ta oma elu jooksul kuulnud on. «Milleks raisata korralikku oliiviõli nipile, mis tegelikult ei töötagi,» kostis Vivani.

Tema sõnul tuleb makarone keetes vett lihtsalt aeg-ajalt segada ning sedasi ei kleepu pasta nagunii kokku. «Ärge olge nii laisad. Kui te tahate makaronid keema panna ja ise samal ajal duši alla minna, kleepub pasta igal juhul kokku, on seal siis õli või mitte,» komenteeris kokk.

Küsimuse peale, kas soola lisamine vette on sama naeruväärne, vastas tippkokk nii: «Ei, soola lisamine on reeglina pigem hea, kuid mitte siis, kui ülejäänud toit juba niigi soolane on. Näiteks kui valmistad soolast juustukastet, pole mõtet makaronidele enam soola lisada.»

Allikas: Business Insider

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles