7 köögivilja, mis pärast söömist uuesti kasvama panna

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salati kasvatamine
Salati kasvatamine Foto: fastcheapandgood.blogspot.com

Oota enne, kui viskad söögi tegemisest järele jäänud juurikate jäänused prügikasti. Söömiseks kõlbmatutest osadest saab kasvatada koos vee, mulla ja natukese kannatusega uued toiduained!

Salatid ja kapsad

Salati söömine on palju meeldivam, kui see on valmistatud enda kasvatatud koostisosadest. Lihtsalt pista kasutamata juureosa aknalauale niiskesse mulda ning oota, et uued lehed keskelt võrsuma hakkaksid.

Ingver
Ingver Foto: http://chiotsrun.com

Ingver

Vali välja mõned pungadega ingverijupid. Kui need mulda pistad, näed paari kuu pärast, kuidas uued võrsed kerkima hakkavad.

Sibul
Sibul Foto: www.instructables.com

Sibul

Pärast sibula alumise otsa maha lõikamist lase sellel mõned päevad kuivada. Seejärel tekita mulla sisse lohk, kuhu kuivanud juur istutada. Kata  juured õrna mullakihiga ning juba varsti hakkabki rohelus tärkama.

Basiilik
Basiilik Foto: cepsinthecity.blogspot.com

Basiilik

Selle maitsetaime uuesti kasvatamiseks jäta lehed vaid varre ülemisse otsa ning pista need otsapidi veeklaasi. Vaheta vett iga paari päeva tagant ning juba varsti hakkavadki alla tekkima juured. Kui juured on umbes viie sentimeetri pikkused, saab need mulda pista ning kasvatada tavapäraselt edasi.

Seller
Seller Foto: practical-parsimony.blogspot.com

Seller

Jäta köögivilja juure alumine osa kolmeks päevaks vette. Kui keskelt hakkavad uued lehed võrsuma, istuta see mulda nii, et vaid lehed jääksid mullast välja. Edasi hoolitse nagu tavalise taime eest.

Ananass
Ananass Foto: http://www.rickswoodshopcreations.com

Ananass

Troopilisi vilju saab vabalt kasvatada ka Eestis! Jäta ananassi leherosett umbes kolmeks nädalaks otsapidi vette. Kui sinna juured kasvama hakkavad, pista ots mulda ning juba mõne kuu pärast ootab sind uus ananassitaim.

Avokaado
Avokaado Foto: www.flickr.com

Avokaado

Järgmine kord guacamolet tehes jäta avokaadokivi alles. Pista sellest läbi neli hambaorki ning paiguta kivi klaasitäie vee kohale nii, et vaid põhi puudutaks vett. Kui juured tekkima hakkavad, pista kivi mulda ning kasvata edasi nagu tavalist taime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles