Fotod: kas valgete interjööride asemele tulnud uus trend on ikka parem?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvikaardid.
Värvikaardid. Foto: www.flickr.com

Peaaegu iga valge kodu omanik saab kuulda, kui steriilne, igav, külm ja kõle tema kodu on. Nüüd vallutab maailma uus ja üsna vastandlik interjööritrend, aga pole just päris kindel, kas see valgevaimustusest mõistlikum on.

Nimelt tuleks trenditeadlikul inimesel nüüd oma kodu vastukaaluks üsna tumedaks võõbata: moes on tumesinine, tumehall, suisa must interjöör, mida parimal juhul elavdavad mõned üksikud värvilaigud.

Foto: westcountryshutters.co.uk

Miks see ei pruugi olla väga hea mõte? Kui valge interjööri põhilised reaalsed probleemid on need, et ilma soojades toonides aksessuaarideta jääb valge tõesti pisut liiga külmaks ja niigi avarad ruumid muudab see ehk visuaalselt liiga avaraks, siis tume interjöör muudab kõik ruumid visuaalselt väiksemaks, koopasarnaseks. See on hea, kui su kodus on lahmakad toad, aga olgem ausad - kui paljud meist kurdavad, et ruumi on liiga palju? Pigem on seda alati puudu. 

Foto: plastolux.com

Teiseks tasuks alati jälgida, et tumedaks võõbatud ruumid ei satuks olema pimedamad põhjapoolsed - sellise muudab tume interjöör lihtsalt üheks masendavaks auguks.

Foto: theshelby.com

Samas ei saa mööda vaadata sellest, et kui tingimused õiged, näeb tume interjöör siiski väga hea välja, mõjudes ühtaegu pisut dramaatiliselt ja samas õdusalt. Kui sinna lisada pisut värvilaike, on tulemus eriti mõnus.

Foto: milkmagazine.net

Kuidas tundub, kas valge on endale leidnud pigem parema või, vastupidi, hullema järglase?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles