Fotod: omanikele parajat peavalu valmistanud Eesti kodu

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristiina Vasar

Uusarendusse omanäolise ja elanikele iseloomuliku korteri sisustamine võib olla paras väljakutse, eriti kui tahad teha kõik ise ja kvaliteetselt ning sisekujundaja abi kasutamata, nagu tegi selle kodu omanik.

See, et kogu töö tuli ise ära teha ja abi kelleltki küsida ei olnud, aga tulemuses järeleandmisi ka teha ei tahetud, oligi korteriomaniku sõnul kõige suurem väljakutse kogu sisustamise juures. «Püüdsime ise kõik sobitada nii, et oleks maitsekas,» räägib ta. Tulemus tõestab, et püüdlusi on saatnud edu.

Foto: Kristiina Vasar/Aruut OÜ
Foto: Kristiina Vasar/Aruut OÜ

Kõige väljakutseterohkemaks osutus külalistetoa kujundamine, sest pinda on selles väga napilt. «Selle sisustuse planeerimine oli tükk tööd, et kõik vajalik ära mahuks ega jääks väljanägemiselt tuba koormama,» meenutab korteri perenaine. 

Foto: Kristiina Vasar/Aruut OÜ

Inspiratsiooni ammutati kodu sisustamisel hetketrendidest, sisustusajakirjadest, meedias kajastatavatest sisustusteemadest ja Pinterestist. Perenaine ise ütleb, et kui stiili kuidagi määratleda, siis ehk võiks seda nimetada põhjamaiseks klassikaks. 

Lõpptulemuse juures rõõmustab korteriomanikku kõige rohkem see, et korter näeb välja kui ühtne tervik. «Minu lemmik on magamistuba,» ütleb ta. Kui kodust tema hinnangul üldse veel midagi puudu on, siis ehk pisut dekoratsioone ja lilli, mõni valgusti. Kui midagi üldse tagantjärele teisiti teha, siis köögis ja esikus võiks korteriperenaise hinnangul ehk siiski pisut teistsugused plaadid maas olla.

Foto: Kristiina Vasar
Foto: Kristiina Vasar/Aruut OÜ

Sisustamiseks soovitab ta kõigil isetegijatel aega võtta. «Ette võib tulla palju ootamatusi, muudatusi ja ümbertegemisi. Kui on hea idee ja visioon, siis lõpptulemuse saavutamiseks tuleks kaasata hea meister, kes kõik mööbliideed välja joonistaks,» ütleb ta.

Foto: Kristiina Vasar/Aruut OÜ

Kas sul on samuti ilus ja omapärane kodu, mille fotosid tahaksid teistegagi jagada? Saada meile pilte aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles