Mõjuv põhjus, miks siseviimistluses pabertapeeti eelistama peaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees

Kas teadsid, et kodustes tingimustes tasuks seinakattena eelistada pabertapeeti? 

Miks see nii on? Nimelt sellepärast, et pabertapeet on vinüültapeedist ökoloogilisem ja seega kodusõbralikum materjal, nagu selgub Scandinavia tapeedisalongi leheküljelt. 

«Vinüültapeet on keemiatööstuse produkt, mille paberist aluspõhi on kaetud õhukese plastikihiga. Peaaegu kõigist vinüültapeetidest eraldub spetsiifilist kummi või plasti meenutavat lõhna, mis hiljem kaob. Sünteetiline materjal võimaldab vajadusel saavutada pabertapeediga võrreldes reljeefsemat pinda ja mustreid,» seisab salongi kodulehel. Vinüültapeedil on kahtlemata omad tugevused: see talub enamasti hästi veega puhastamist, mistõttu sobib hästi esikusse, kööki ja isegi vannituppa. Osa neist on väga kulumiskindlad ja sobivad seepärast ühiskondlikesse ruumidesse. 

Kuid kodustes tingimustes tuleks siiski eelistada pabertapeeti, sest see on vinüülist loodussõbralikum ja naturaalsem. «Näiteks Eco-Boråstapeteri, Casadeco, Caselio ja paljud muud pabertapeedid on valmistatud ümbertöödeldud vanapaberist ja trükitakse vee baasil trükivärvidega. Sõltuvalt tootjast on paljud pabertapeedid väga hea pleekimiskindluse ja pestavusega,» lubab salong.

Millist tapeeti eelistad sina? Kas oled oma kodus kasutanud eriti vingeid efektitapeete? Saada meile sellest fotosid aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee või postita oma foto meie Facebooki-lehe kommentaaridesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles