Koduvahetus: muuda kolimine nende nõuannetega võimalikult valutuks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

See, kel on reisile minnes raskusi isegi ühe kohvri pakkimisega, tasuks need soovitused kohe kindlasti kõrva taha panna. 

Esiteks, paki kõigepealt need asjad, mida sa kasutad kõige harvemini. Kui tegu ei ole just jõuludega, siis paki näiteks kokku kõik jõuluehted, riided, mida sa sel hooajal ei kanna, raamatud jne. Jäta kõige viimaseks need asjad, mida sa igapäevaselt kasutad. 

Teiseks, kirjuta kindlasti kastidele peale, mis seal sees on. Eriti hea oleks peale kirjutada ka see, millisesse ruumi kast kolides panna tuleks. Nii saab vältida olukorda, kus sinu tulevases elutoas on mitukümmend tundmatu sisuga kasti. 

Kasulik oleks lasta igal pereliikmel pakkida endale kaasa üks kott, kus on sees asjad, mida võib esimese ööpäeva jooksul kindlasti vaja minna. Näiteks hambahari, telefonilaadija, rahakott, isiklikud hügieenitarbed, puhas pesu jne. 

Kolimine on ideaalne aeg ka selleks, et asjad kriitilise pilguga üle vaadata. Sorteeri välja riided, mida sa ei ole vähemalt aasta või kahe jooksul kandnud ja anneta need abivajajatele.

Enne kolimispäeva on kasulik korraldada sõpradele-tuttavatele ka üks vanakraamiturg. Nii saavad asjad, mis sinu uude koju ei sobi, uue omaniku ja sina raha uute vajaminevate asjade ostmiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles