Fotod: kust leida kodu sisustamiseks väärikat eestiaegset mööblit?

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: osta.ee

Esimese vabariigi aegses mööblis on midagi, mis paljusid tänaseid eestlasi võlub. Kust aga sääraseid mööblitükke hankida?

Siinkohal tulevad appi antiigipoed ja portaalid, mis kasutatud mööblit pakuvad. Kasutamata kujul, mõistagi, on eestiaegset mööblit ja kodusisustust üsna lootusetu leida. 

1. Eestiaegne kirjutuslaud ja tool

Foto: osta.ee

Kuigi laud ja tool on väga heas korras, vajavad need omaniku sõnul siiski restaureerimist.

2. Eestiaegne beebivoodi

Foto: osta.ee

Voodi vajab enne kasutusse võtmist kindlasti korralikku restaureerimist, kuid kordatehtuna saaks sellest kahtlemata lastetoa ehe.

3. Eestiaegne puhvetkapp

Foto: osta.ee

Suur ja võimas puvetkapp on valmistatud tammepuidust ja mahagonist. Vajab restaureerimist, mida kliendi soovil saab teha ka müüja. 

4. Eestiaegne tammepuidust söögilaud

Foto: Soov.ee

Klassikalise ümmarguse söögilaua plaat on tammepuidust, jalad tammespooniga. Laud on pikendatav ja sellega on kaasas neli vaheplaati.

5. Puidust riidekapp

Foto: Soov.ee

Riidekapp vajab pisut nokitsemist, näiteks puuduvad sellel jalad. Müüja hinnangul kulub restaureerimisele alla 180 euro ja pärast seda on kapi väärtuseks 500-600 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles