Ebaseadusliku puuriida püstitamine võib lõppeda rahatrahviga (29)

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Kuna kevadine küttepuude soetamise aeg on varsti jälle käes, tasub meelde tuletada, kuidas laduda puuriit aeda nii, et see endaga rahatrahvi kaasa ei tooks.

Nimelt peab Eestis nii kortermaja kui ka eramaja juures asuma igasugune põlevmaterjal, näiteks puuriit või prügikonteiner, ohutus kauguses süttiva välisvoodriga hoonest või mistahes hoone välisseinas olevast avast, nagu näiteks uks või aken. «Täpsemalt peab puuriit asuma majast vähemalt nelja meetri ning enam kui sajaliitrine prügikonteiner kahe meetri kaugusel,» selgitab Päästeameti pressiesindaja Mari Rebane.

Nõuete täitmata jätmisel on üsna loogiline tagajärg: kodu võib lihtsalt maha põleda. Ka tuleb kaebuse esitamisel olukorda kontrollima inspektor, kes esmakordsel külastusel võib teha ettekirjutuse koos sunniraha hoiatusega. Kaebajaks võib osutuda näiteks mõni tähelepanelik naaber.

Näide valesse kohta laotud puuriidast.
Näide valesse kohta laotud puuriidast. Foto: Postimees/Scanpix

Et end veelgi täpsemalt tuleohutusalate nõuannetega kurssi viia, tasub külastada Päästeameti kodulehte või lehekülge Kodu Tuleohutuks

Tuleohutusnõuded leiab SIIT, nõu saab küsida päästeala infotelefonilt 1524.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles