Video: äärmiselt kaval nipp, kuidas õunaseemnest korralik puu kasvatada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Õunaseemnest oma õunapuu kasvatamine on miski, mis paelub paljusid aiapidajaid, kuid lihtne töö see ei ole. See nipp aga väidetavalt muudab ülesande erakordselt kergeks.

Kuidas seda siis teha?

  • selleks, et seeme kergesti idanema läheks, tuleks selle koor pisut katki teha. Siinkohal aitavad pintsetid ja väga terav nuga. Nii tulevad idud seemnest kergemini välja.
  • pista seeme minigrip kotti, mille põhjas midagi, mis hästi niiskena püsib, sobib näites ka majapidamispaber, kui muud käepärast pole.
  • kasta seemet ja niiskusthoidvat materjali lahusega, mis valmistatud poolest liitrist puhtast veest ja korgitäiest kolmeprotsendilisest vesinikperoksiidist.
  • sulge kott ja jäta seeme idanema
  • 7-14 päeva pärast saad seemne edasi mulda istutada.

Videos tõdetakse, et tegelikult võib seemne ka otse mulda pista ilma igasuguste eeltöödeta, kuid, nagu nii mõnigi seda praktikat katsetanu ehk teab, ei pruugi seeme siis idanema minna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles