Lugeja küsib: kas on arukas mõte kodu puhkuse ajaks turistidele välja rentida?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Eri portaalide kaudu kodu puhkuse ajaks välja rentimine muutub üha menukamaks, sest see on pealtnäha lihtne viis raha teenida. Kas see tegelikult aga on ikka väga hea mõte, küsib üks meie lugeja.

Kuidas sellega siis on? Kahtlemata võib kõik minna väga hästi: lähed kolmepäevasele väljasõidule, annad kodu selleks ajaks rendile ja teenid enda reisi jaoks seeläbi taskuraha. Tuled koju tagasi, kõik on kena ja korras, ning elad muretult edasi. Aga võib ka minna pisut kehvemini ja sellest alljärgnevalt ka räägime. 

  • Sa pead arvestama, et kui tahes kenad need inimesed ka ei tundu, kellele oma kodu usaldad, võivad nad su kinnisvara märkimisväärselt kahjustada. Lugusid, kus pere on koju tagasi jõudes leidnud eest lagastatud elamise, on rohkem kui küll. 
  • Sa pead arvestama, et samamoodi, nagu üürnikud võivad lagastada, võivad nad ka su kodust väärisesemeid varastada.
  • Sa pead arvestama, et üürnik võib olla midagi sinu pakutava kodu kirjelduses valesti mõistnud ja ärritub. Sul tuleb tema pahameelega tegeleda.
  • Sa pead olema valmis selleks, et ajal, kui võõras sinu kodus elab, tuhnib ta ka sinu isiklikes asjades. 
  • Sa pead arvestama, et pead rentnikuga kokku saama, talle võtmed andma, korraldama maksmise ja pärast kodu temalt üle võtma – polegi päris nii tasuta raha nagu esmapilgul tundub. Tõenäoliselt pead sa ka rentniku järelt koristama.

Kuid nagu öeldud: nende punktidega peab arvestama, mis ei tähenda aga, et kodu väljaüürimise mõttest kindlasti loobuma peaks. Mõnepäevase puhkuse ajaks pole asi ilmselt tõesti vaeva väärt, kuid kui viibid kodunt eemal nädala või kauem, tasub seda ehk kaaluda ikka, kui riskid enda jaoks väga hästi läbi oled mõelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles