Lihtsad juhised, kuidas kontrollida, kas su ehitaja teeb kvaliteetset tööd

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja tausta tasub kontrollida.
Ehitaja tausta tasub kontrollida. Foto: SCANPIX

Kui otsid ehitajat, on üks väga lihtne viis kontrollida, kas ta teeb nii kvaliteetset tööd nagu lubab.

Et kvaliteedis veenduda, palu, et ta viiks su tutvuma mõne  oma hiljutise projektiga. Ehitaja, kes teeb ausat tööd, peaks kindlasti endiste klientide seast leidma mõne, kes sellega nõus on, soovitab Fox News.

Kui objektil kohal oled, peaksid üle vaatama järgneva loetelu.

Plaatimistööd

Vaata, milline näib olevat selle töö üleüldinee  kvaliteet: kas plaadiread jooksevad ühtlaselt, viimistlus on professionaalne ja nii edasi. 

Värvimistööd

Mine seina  juurde, pane silmad kinni ja tõmba käega üle pinna: kas tunned käe all kõrgemaid kohti, värvitilkasid või muid ebatasasusi? Kui vastus on jaatav, ei ole selle ehitaja värvimistööde kvaliteet kiita. Samuti tasub üle kontrollida seinte üleminek laeks - kas see piir on korrektselt vormistatud? Ja üle tasuks vaadata ka toa nurgad.

Liistud

Kes kord liiste ise paigaldanud, teab, et see on täpne töö, mis näeb väga hea välja vaid siis kui see  on hästi tehtud. Vaata, kas nurgad jooksevad ilusti kokku? Millised on liistud  akendel ja ustel? Kas need  on ühel kõrgusel ja kattuvad kenasti?  

Uksed 

Võõra inimese kodus ustega muidugi väga põhjalikult tutvuda ei saa, sest igasse ruumi sind ilmselt ei lubata. Kuid mõnda ehk ikka katsuda saad: vaata, kas need sulguvad hästi ja sujuvalt, ei kriuksu.

Tööpinnad

Kui tegu köögimööbliga, viska pilk peale sellele, kuidas on paigaldatud  tööpinnad. Kui pinna ja seina vahel on suured praod, mis silikooniga kinni lastud, ei oska see ehitaja oma tööd kuigi hästi. 

Kui üks kodu külastatud, võid siiski ehitajalt veel kliendisoovitusi küsida, et süda rahule jääks.

Kui ehitaja keeldub nii  soovituskirjade näitamisest kui mõne endise kliendiga kokkuviimisest, tasub temast igal juhul eemale hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles