Tallinnas valminud projekt pakub korteriostjale uudset teenimisvõimalust

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: t10.ee

Märtsis valmivad Tallinnas pisikesed stuudiokorterid, mille ostjaile avaneb võimalus Eestis täiesti uudseks üüriäriks. Lähenemine on eriti arukas arvestades seda, et eraisikutest üürileandjaid ootavad muidu ees rasked ajad.

Tallinnas Türi tänaval valminud 31 stuudiokorterit on mõeldud inimestele, kes soovivad hakata korterite üürimise pealt tulu teenima. Ostjaga sõlmitakse operaatorleping, operaator sisustab korter, otsib üürniku ja vastutab selle eest, et üüritulu igakuiselt sinu pangakontole laekuks. 

Foto: t10.ee

Stuudiotele on põhjamaise sisekujunduse loonud sisekujundaja Kadi Jair, üldkasutatavad ruumid on kujundanud arhitekt Kristiina Voolaid. Ostuhinna eest saab tulevane omanik küll vaid tühja karbi, kuid koostöös sisekujundajaga on võimalik see ka ära sisustada. Arvestades, et korterite suuruseks on kümme kuni 24 ruutmeetrit, kulub vastav abi ilmselt ära, et pinda maksimaalselt kasutada. 

Foto: t10.ee

Aare Kilp operaatorfirmast Varavaldur 24 ütleb, et nende  ideeks on pakkuda investeerimistoodet ehk korteriomandit, millega kaasneb igakuine kindel sissetulek. Tema sõnul pole praegu keegi korteriostjatest tundnud huvi seda vaid isiklikuks kasutamiseks soetada, kõigil on siiski üürihuvi. «Küll on olnud selline, kes sooviks kombineerida ise kasutamist ja väljaüürimist. Eks see ole läbirääkimiste teema,» ütleb ta.

/ t10.ee

Riskid on madalad

Kinnisvaraportaali KV.EE juhi Tarvo Tesloni sõnul on projekt T10 Eestis esimene selline, kus operaator lubab garanteerida investorile püsiva rahavoo. «Ja lubatud tootlus on riske arvestades väga hea. Investori jaoks on see väga mugav. Loodan, et projekt on edukas ja sarnaseid tuleb veel,» sõnab ta. Tema hinnangul parandavad taolised ettevõtmised üürikorterite defitsiiti. 

Riskidest rääkides on Tesloni sõnul peamine murekoht see, kui operaator peaks tegevuse lõpetama, kuid kuna müüakse korteriomandit ehk vara, siis see jääb ka sel juhul investorile alles. 

Sarnast operaatorteenost pakub Eestis veel Goodson&Red, kuid Teslonile teadaolevalt nemad tootlust ei garanteeri ja suurem rõhk on korterite lühiajalisel üüril. 

Rohkem infot leiab SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles