Naine annab toimiva talu veenva essee kirjutajale täiesti tasuta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bluebird Hill Farm

Naine, kes mehega aastakümneid edukat lilletalu pidanud, annab selle hoolivatesse kätesse edasi vaid piisavalt asjatundliku ja veenva essee eest.

Norma Burns, kel on Põhja-Carolinas edukas lillekasvatusega tegelev talu, otsib sellele uut omanikku. Ta ei taha talu müüa: uuelt omanikult ootab ta 200-sõnalist veenvat esseed selle kohta, miks peaks Norma talu just talle loovutama; resümeed, mis tõestab, et inimene on talupidajaks sobilik, ja 300-dollarilist käsiraha selleks, et selekteerida välja vaid asjast tõsiselt huvitatud inimesed.

Norma pidas aastakümneid talu koos abikaasaga, kes 2005. aastal suri. Sestpeale on talupidamine naisele üha ülejõukäivamaks muutunud ja tänavu otsustas ta sellest loobuda. Talu turuhinnaks on umbkaudu 450 000 eurot, kuid raha Norma ei taha – ta tahab, et tema ja ta kaasa elutöö läheks edasi, et lilletalu säiliks ja uuteks omanikeks saaksid inimesed, kes tunnevad lillekasvatuse vastu sama suurt kirge nagu nemad omal ajal.

Võiduessee autor saab Normalt umbkaudu 50 000 eurot kolimiskulude katteks ja kõik, mis farmi juurde kuulub: möbleeritud peamaja, 200-aastase küüni, lillepoe, kasvuhoone, kanakuudi, kogu vajamineva varustuse, lavendliväljad, kaks tiiki ja nii edasi.

Kui tahad õnne proovida, leiad kogu vajaliku info SIIT! Essee kirjutamiseks on aega 1. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles