Fotod: vaata, kuidas näeb välja Tartu kõige kallim korter

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Ülikoolilinna kõige kallim korter asub Tähtvere linnaosas ja maksab peaaegu 400 000 eurot. Aeg on sellele juugendstiilis elamisele pilk peale visata. 

Neljatoaline korter, kogupinnaga 169 ruutmeetrit, asub Tähtveres Anna Haava nimelisel tänaval. Korter asub juugendstiilis kivimajas, mis on valminud 1909. aastal Eesti esimese arhitekti ja ehitusinseneri Georg Hellati (1870–1943) projekti järgi.

Elamine paikneb kahel korrusel – maja esimesel ja soklikorrusel. Põhikorrusel on esik, avar elutuba, köök-söögituba, kaks magamistuba koos pesuruumiga ja garderoob. Soklikorrusel on kaminaruum, tualett, majapidamisruum ja saunaga pesuruum.

Korter Tartus. Foto:
Korter Tartus. Foto: Foto: KV.EE

Korter on maitsekalt sisustatud. Palju on juugendstiilile iseloomulikke detaile – ornamentidega kaunistatud kaminad/ahjud, ukseklaasid, tapeedid jne. Ajastu hõngu annab edasi ka mööbel.  

Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Juugendstiilile omaselt on elutoa seinad rohekat värvi. Palju on kasutatud ka kullatooni. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE
Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Soklikorrusel on nähtaval maakivist vundament, mis lisab ruumile omapära ja hubasust. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE
Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Rohkem pilte korterist leiab KV.EE koduleheküljelt!  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles