Lapsi kodus koolitav ema laseb neil õppetükkide asemel 7 tundi päevas arvutimänge mängida (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps ja arvuti.
Laps ja arvuti. Foto: www.flickr.com

Kolme lapse ema, kes kooliharidust ei tunnista, koolitab oma lapsi ise: selleks kasutab ta arvutimänge, mida lapsed võivad mängida seitse tundi päevas. 

44-aastane britt Katie Pybus ütleb, et tema 12-aastane tütar Sapphire ning 10- ja 7-aastane poeg Etienne ja Orin ei pea koolis käima ning võivad päevad läbi arvutimänge mängida, sest see harib neid rohkem kui traditsioonilised koolitunnid, vahendab Daily Mail.

«Ma ei usu, et tähestiku pähe tagumine on kuidagi seotud lugema õppimisega. Meie siin õpime läbi mängu. Koolid keskenduvad testidele ja eksamitele, mina tahan, et mu lapsed õpiksid muretult ja mänguliselt. Ühtegi eksamit nad tegema ei pea,» ütleb Pybus.

Tema kolm last alustavad päeva siis, kui ise tahavad. Koolipäev algab, kui pere kaks Playstationit, neli arvutit, viis tahvelarvutit ja üks Wii kuumaks aetakse. Nende taga veedavad lapsed kokku seitse tundi päevas. 

Laste lemmikmängud on Minecraft, Clash of Clans, Sims ja Pokemon Go. Ei mingit matemaatikat või keeleõpet.

Mõte lapsi kodus koolitada sündis koos pere vanima lapsega. Siiani on nii pereema kui tema 44-aastane kaasa Roger veendunud, et see on õige valik. Tänaseks tunneb Sapphire ise pisut klassikalise koolihariduse vastu huvi ja õpib paar korda nädalas koos teiste kodus koolitatavate lastega inglise keelt ja matemaatikat. Perepojad aga ei tunne tähestikkugi.

Suurbritannias  pole koduõppele mingeid erilisi ettekirjutusi peale üldsõnalise manitsuse, et lapsed peaksid saama igakülgse ettevalmistuse, et pärast kooliea lõppu ühiskonda sulanduda. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles