Huvitavad kodused harjumused, mis annavad märku, et oled keskmisest tublisti intelligentsem

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sassis tuba.
Sassis tuba. Foto: www.flickr.com

Selgub, et kui su kodused harjumused jätavad tublisti soovida, võib see viidata hoopis sellele, et oled väga intelligentne inimene.

Segamini tuba ja arutut telerivahtimist ei peeta üldiselt positiivseteks omadusteks, kuid psühholoogilistest uuringutest on selgunud, et sageli vihjavad säärased harjumused inimese kõrgemale intelligentsitasemele.

Näiteks võid intelligentsust kahtlustada, kui: 

  • Su töölaud ja kodu on alati segamini. Sa jätad riided kõikjale vedelema. Lühidalt öeldes ei armasta sa koristada. 
  • Sinu asjadel puudub kindel koht. Sa ei tea sageli, kus su võtmed on või kust leida oma telefoni? Pigem viitab see oskusele panna asjad tähtsuse järjekorda ja tegeleda esmalt vajalikuga. 
  • Sa vahid lõputult sarju. Kui kipud poole ööni oma lemmiksarju vaatama ning sulle pole probleemiks ka kümnendat korda «Sõprade» kõik hooajad ette võtta, võib see samuti viidata intelligentsusele.
  • Sa lükkad äratust edasi. Muidugi oleks tore olla inimene, kes esimese kellahelina peale voodist püsti on. Kui aga äratust edasi lükkad, oled suure tõenäosusega lihtsalt piisavalt intelligentne, et kuulata keha vajadusi.
  • Sa mängid arvutimänge. Inimestel, kes mängivad arvutimänge, on paremad kognitiivsed oskused, sotsiaalne mälu, nad suudavad olukordi paremini ratsionaliseerida ja probleeme lahendada.

Nii et võib-olla polegi vaja nii hirmus palju oma nii-öelda halbade harjumuste pärast muretseda.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles