Fotod: moodne Kalamaja korter arhitektuuripreemiale nomineeritud majas

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Suured aknad, kõrged laed ja maitsekas sisustus – see Tallinnas Kalamajas asuv kolmetoaline korter paistab silma läbimõeldud ja stiilse välimuse poolest. 

Kolmekorruseline kivimaja on kaetud puitlaudisega. Hoones on kokku kaksteist kahe- ja kolmekorruselist korterit. Korterelamu arhitektideks on Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ja Joel Kopli. Hoone oli üks 2016. aasta arhitektuuripreemiate nominent. Lisaks kandideeris maja eelmisel aastal parima puitehitise auhinnale. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Korter ise on hele ja valgusküllane. Kolmetoalises elamises (63 ruutmeetrit) on avatud köök-elutuba, kaks magamistuba, vannituba vanni ja tualetiga, esik ning rõdu.

Elutuba ja köök paistavad silma nutika värvikasutuse ja huvitavate detailide poolest. Sinine sametdiivan, musta-valgekirju vaip ja omapärased valgustid lisavad muidu modernsesse elamisse korralikult originaalsust. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE
Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Magamistuba on hele ja pigem tagasihoidlik. Domineerivad puit ja helehall värv. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Nii köögis kui ka vannitoas on kasutatud ühesuguseid valgeid industriaalstiilis plaate.  

Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Korteril on ka suur ja avar rõdu, mis avaneb hoovi poole. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Rohkem informatsiooni kolmetoalise üürikorteri kohta leiad KV.EE koduleheküljelt! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles