8 asja, milleta sa end kodus õnnelikuna ei tunne

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õdus elutuba.
Õdus elutuba. Foto: www.flickr.com

Kuigi kodu on oma käe järgi sätitud ja kõik justkui olemas, ei tunne sa end seal siiski täielikult õnnelikuna. Miks? Sest ilmselt on üht-teist siiski puudu.

Teadlased on kindlaks teinud üheksa asja, mis peaksid igas kodus olemas olema, et inimesed end seal tõeliselt rahulolevana tunda saaksid.

Rohelised või kollased seinad

Amsterdami ülikoolis tehti kindlaks, et just seda karva seinad teevad inimesed kodus rõõmsaks. Aga kui need toonid ei meeldi, pole muidugi midagi teha. 

Värsked lilled

Paljud peavad lõikelillede soetamist raharaiskamiseks, kuid arvestadeds fakti, et värsked lilled vaasis teevad inimesed rõõmsamaks ja muretumaks, on nad võib-olla ikka investeeringut väärt.

Armsad fotod

Portsmouthi ülikooli teadlased on välja selgitanud, et inimesed, kel on kodus nähtaval kohal armsatest inimestest ja erilistest hetkedest, on õnnelikumad kui need, kel neid pole. 

Vanillilõhnalised küünlad 

Sel on oma põhjus, miks pärast rasket tööpäeva kodus küünlad läita tahad. Need on äärmiselt lõõgastavad. Veel paremad on vanillilõhnalised küünlad, sest parandavad meeleolu. Aga vali küünlaid hoolikalt: need olgu naturaalsed ja naturaalselt lõhnastatud. 

Päevik

Oma murede ja rõõmude kirjapanek on väga teraapiline ja aitab probleemidest üle saada. Võid pidada päevikut nii paberil kui arvutis, kuidas endale meeldib. 

Karvased sõbrad

Journal of Personality and Social Psychology avaldas hiljuti artikli, millest selgub, et lemmikloomad pakuvad inimestele vaimset tuge ja hoiavad eemal sotsiaalsest isolatsioonist. 

Kordatehtud voodi

Hommikune vooditegemine aitab päeva õigesti alustada. Ühes veebiportaalist läbiviidud uuringus selgus, et 71 protsenti inimestest, kes teevad oma voodit igal hommikul, peavad end õnnelikeks. 62 protsenti voodi mittetegijast aga tunnistavad, et on õnnetud.

Vähem on siiski rohkem

Kogu nende asjadesoovituste peale tasub aga siiski meenutada, et vähem on rohkem, nii et kanna hoolt selle eest, et su kodus oleks vaid need esemed, mida sa päriselt kasutad. Asjaderohkus tekitab stressi ja väsitab, kola täis kodus polegi seega võimalik õnnelik olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles