Lugeja küsib: kuidas see võimalik on, et inimesed suudavad kodu kogu aeg korras hoida?

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüütu koristamine.
Tüütu koristamine. Foto: SCANPIX

Me näeme kõikjal soovitusi jooksvalt koristada, sest siis on lihtsam kodu kogu aeg korras hoida. Üks koduportaali lugeja tahab aga teada, kuidas see reaalsuses toimima peaks, sest tema neid juhiseid järgida ei oska.

«Ma võtan ühel pühapäeval ette ja löön elamise läikima. Siis saan mõnda aega nautida säravpuhast kodu, aga uuesti koristan ma alles siis, kui tolmutordid ja räpane vannituba mulle ja teistele pereliikmetele juba vastikuks hakkavad muutuma. Nende koristamiskordade vahele võib vabalt jääda paar nädalat, vahel, kui kõigil väga palju koduväliseid toimetusi, isegi kuu. Ma olen lugenud läbi kõik jooksva koristamise artiklid, ajanud neis näpuga järge, laenutanud isegi vastavasisulisi raamatuid, aga ma ei oska oma mõtlemist muuta. Kui ma olen pühapäeval koristamise lõpetanud, tundub mulle naeruväärne esmaspäeva õhtul pesemas käies vannitoa kraanikauss uuesti üle pesta. See pole ju veel must! Mul on tunne, et koristama peab siis, kui segadus on juba nähtav. Koristamisest järgmiseks päevaks sellist olukorda ju veel ei teki ja mul puudub igasugune huvi lapi järele haarata,» pihib lugeja R.

Kuna tal aga on kahju nendest pühapäevadest, mis mööduvad koristamise tähe all selle asemel, et perega midagi põnevat ette võtta, küsib ta teiste lugejate nõu: kuidas harjutada ennast iga päev natuke koristama, et ei tekiks olukorda, kus segadus on üle pea kasvanud? 

Edastame küsimuse ka puhastuseksperdile, kuid seni ootame teie kommentaare, kuidas koristama õppida, siin ja Kodu Kauniks Facebooki-lehel

Otsid samuti mõnele majapidamisega seotud murele lahendust? Kirjuta sellest aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee ja püüame lahenduse leida! Soovi korral saad jääda anonüümseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles