Pane tähele: koduse lumerookimisega tuleb olla ettevaatlik

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumerookimine
Lumerookimine Foto: www.flickr.com

Lumi meie kliimas küll muudkui sajab ja sulab, aga juhuks, kui teda jälle rohkem maha peaks tulema, tasuks teada, et lumerookimisega on täiesti reaalne oma elu ohtu panna.

Spetsialistid ütlevad, et kui sul on diabeet, südamehaigused, kõrge vererõhk või sa lihtsalt pole kuigi heas vormis, ei peaks lumerookimine sinu tööde hulka kuuluma. Võid endale lihtsalt liiga teha, halvemal juhul aga infarkti või insuldi saada, vahendab portaal Country Living. 

Selgub, et ainuüksi Ameerika Ühendriikides sureb lumekühveldamise tagajärjel igal aastal sada inimest ja erakorralisse vastuvõttu satub 11 000 patsienti, kel sellest tööst tingitud vigastused. 

Peamine terviseprobleemide põhjus peitub  selles, et muidu füüsiliselt väheaktiivsed inimesed alahindavad koormust, mida lumekühveldamine kehale pakub, ning pingutavad üle. 

Seega tasuks end aastaringselt vormis hoida või kui seda tehtud pole, võtta lumerookimist tasa ja targu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles