Fotod: väljast üsna mittemidagiütlev elumaja rabab sisemusega

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elumaja väljast.
Elumaja väljast. Foto: www.today.com

Hele välisvärv, sissepääsud garaaži, mõned elupuud - sellise eksterjööriga maju kohtab paljudes äärelinnades. Kuid seda, mis pilt avaneb majas sees, ei oskaks keegi välisilme põhjal iialgi aimata. 

Ameerika Ühendriikides Newporti-nimelises linnakeses asuv maja sisemus nimelt meenutab vägisi keskaegset lossi, vahendab Today. Sellel on ka suurepärane selgitus: maja omanikeks olid 32 aastat üks Iiri krahv. 

Kui krahv siitilmast lahkus, müüs tema naine maja möödunud aasta juunis 400 000 dollari eest uutele omanikele. 

Kolme magamistoa ja vannitoaga maja peidab endas tõelisi pärle aastasadade tagant. Köögis näiteks laiutab Veneetsia klaaside kollektsioon kõrvuti iidsete vaskpannidega. 

Foto: www.today.com

Elutoas ripub massiivne igivana lühter, toanurgas võtab suure osa ruumist enda alla hiiglaslik klaver. Mõned siinsed esemed on pärit 18. sajandist. 

Foto: www.today.com

Täiesti tähelepanuväärne on ka magamistuba, mille akendeks vanad vitraažimaalingutega võimsad eksemplarid.

Foto: www.today.com

Põhimagamistoa juurde kuuluv vannituba aga oleks sobiv kuningale endale.

Foto: www.today.com

Krahvinna elas majas juba enne krahviga abiellumist ega tahtnud sealt lahkuda. Nii ei jäänudki krahvil muud üle kui kogu oma varandusega sisse kolida. 

Sul on samuti põnev või eriliste lahendustega kodu? Saada meile sellest pilte aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles