Inspiratsiooni Eesti kodudest: helged ja romantilised elutoad

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Eestlaste kodud on eriilmelised ja kirjud, kuid palju leidub kerget romantilist stiili. Seekord võtame vaatluse alla mõne sellise elutoa.

1. See tahveldustega elutuba oli enne tume ja ehk pisut raskepärane, kuid valge värvi ja romantiliste sisustusdetailidega on sellest saanud õdus ruum pere ühisteks ajaveetmisteks. 

Foto: KV.EE

2. Romantiline sisustus ei pruugi tähendada kummardust Skandinaaviamaadele – see pisut luksuslikum sisustus meenutab pigem briti sinivereliste maakodusid. 

Foto: KV.EE

3. Romantilise ilme saab elutoale anda ka siis, kui vanamööbel ja detailirohkus pole päris sinu maitse. Appi tulevad nikerdustega mööbel ja lillemustrid.

Foto: KV.EE

4. Skandinaavialiku helge ilme saab luua ka klassikaliselt tumedasse palkmajja – selleks tasuks palgid kas või osaliselt heledaks võõbata ning eelistada ka mööbli valimisel valdavalt heledaid toone. 

Foto: KV.EE

5. Heleda romantilise elutoa suur pluss on see, et valgete seinte ja mööbliga pole kunagi hirmu, et toa üldilme muutuks liiga kirjuks – raamatud, lapse mänguasjad ja muud värvilised esemed annavad eluruumidele täpselt piisavalt särtsu juurde.

Foto: KV.EE

Kas ka sul on põnev või stiilne elutuba, mida tahaksid koduportaali lugejatega jagada? Saada foto ja lühike kirjeldus oma toast aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee. Soovi korral võid jääda anonüümseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles