7 nõuannet, kuidas sisustada tagasihoidliku eelarvega ilus lastetuba

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse tuba.
Lapse tuba. Foto: www.flickr.com

Lastetoa sisustamine võib tunduda väga kuluka ettevõtmisena, kuid tegevusi hoolikalt läbi mõeldes on võimalik ka üsna vähesega läbi ajada.

1. Kui soovite piirduda ainult ühe asjaga, siis värvige seinad!

Pisut värvi muudab väga palju, pealegi on värvimine lastetoa ümberkujundamiseks kõige hõlpsam, kiirem ja taskukohasem viis.

Kui toal on valged seinad, värvige näiteks üks aktsentsein mõnd erksat värvi, näiteks tsitruse- või laimitooni. Või kui eelistate elegantsemat ilmet, kasutage mitmekülgset halli või lillat. Kui seinad on erksat värvi, polegi toa ilmestamiseks vaja kuigi palju aksessuaare, mis aitab omakorda kokku hoida.

2. Pöörake tähelepanu detailidele

Lisades veidi värvi ootamatutesse kohtadesse, näiteks kapi või riiuli sisemusse, saate hõlpsasti anda lastetoale stiilse ilme ka väikese eelarve juures.

Intensiivse värviefekti saavutamiseks valige mõni ere toon ja ühtlustage üldmuljet sobivate aksessuaaridega.

3. Vuntsige üles mõni teise ringi mööblitükk

Lastetoa sisustus ei pea olema uhiuus. Uue lapsevoodi, kummuti või kiiktooli ostmise asemel hankige mõni soodsa hinnaga tore mööbliese vanakraamiturult või uuskasutuskeskusest.

Ja ärge muretsege, kui see näeb veidi kulunud välja. Mõne rõõmsa värvi, näiteks päikesekollase, ruužiroosa või värske rohelise abil saate vana mööblit tundmatuseni muuta.

4. Isikupärastage seinu

Miski ei lisa ruumile rohkem isikupära kui kunstiteos – eriti kui tegemist on originaaliga.

Näiteks võite maalida beebi voodi otsa juurde seinale voodipäitsi. Sellise pinna jaoks piisab väga väikesest värvikogusest.

5. Keskenduge ühele vahvale detailile

Vahel piisab efektse ruumi loomiseks ühestainsast aktsendist nagu näiteks pilvekujutised seinal.

Valgete seintega toale saate särtsu lisada, kui värvite näiteks lapsevoodi või kummuti erkroosaks või elektrisiniseks.

6. Vahetage mööblil välja detaile

Uksenuppude ja käepidemete väljavahetamine on lihtne ja taskukohane võimalus lisada isikupära, ükskõik kas ostate uue kummuti või kasutate teise ringi mööblit.

Sisustuspoodidest või laatadelt võite leida seinavärviga sobivaid kauneid keraamilisi uksenuppe, mis ei maksa teab mis palju.

7. Lisage huvitavaid aksessuaare

Valige seinte värviga sobivad padjad ja voodikatted ning andke toale stiilne ilme, sobitades kokku eri tekstuure nagu kohevad kudumid, siidjas samet ja pehme puuvill.

Rohkem infot leiab Sadolini inspiratsiooniblogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles