Armastatud toit uues kuues: üks tõeliselt soodne ja maitsev õhtusöök

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tuule Põldsaar

Sul napib pidevalt ideid, mida endale või tervele perele õhtusöögiks valmistada? Täna jagame teiega üht põnevat retsepti, mille valmistamine ei vaja kalleid toiduaineid ega pikka vaaritamist.

Spagetid lihapallidega kõlab üsna tavalise toiduna, kuid tegelikult saab sedagi teha sajal erineval moel. Tänane retsept sobib suurepäraselt ka taimetoitlastele või veganitele, sest lihapallid ei ole tehtud siin mitte hakklihast, vaid hoopis riivitud kartulist ja tatrast. Koostisained on mõnevõrra üllatavad, kuid «lihapallide» maitse see-eest uudne ja nauditav. 

Spagetid «lihapallidega» taimetoitlaste moodi

Vaja on «lihapallide» valmistamiseks

  • kahte või kolme kartulit
  • 240 ml tatart
  • 1 spl õli
  • maitsestamiseks soola ja pipart

tomatikastme valmistamiseks: 

  • üht pakki purustatud tomateid või tomatikastet
  • üht keskmist sibulat ja 2-3 küüslauguküünt
  • maitsestamiseks soola, pipart ja võimalusel peotäit värsket basiilikut

Kõrvale valmista tavalisi või täisteraspagette. 

Foto: Ekraanitõmmis videost
Foto: Ekraanitõmmis videost Foto: Tuule Põldsaar

Pese tatar ning pane see keevasse vetta. Keeda tatart madalal kuumusel umbes 15 minutit või kuni tatar on kogu vee endasse imenud. Samal ajal riivi kartulid ning pigista neist vesi välja.

Lisa tatar kartulitele, maitsesta ning suru nuiaga kokku. Veereta segust pallikesed ning prae need oliiviõlis mõnusalt pruuniks. 

Tomatikastme valmistamiseks haki sibul ja küüslauk ning prae need pannil. Lisa tomatikaste/tükeldatud tomatid, maitseained ja värske basiilik ning kuumuta segu mõnda aega. Valmista kõrvale spagetid ja serveeri! 

Valmistamisõpetust näed ka allolevas videos! Retsepti ja video autoriks on Tuule Põldsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles