Lõppeva aasta menukaimate kodude edetabel pakub üllatusi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Sel aastal eestlasi enim huvitanud kodude seast leiab nii luksuslikke villasid kui lihtsama joonega maju. Üllataval kombel jääb  tabelist sisuliselt välja üks levinuim kodutüüp.

1. Tapa eramaja

Foto: KV.EE

Mõneti ootamatult napsab kinnisvarakuulutuste tabelis esikoha eramaja Tapal. Tapa pole hetkel veel kuigi atraktiivne elukeskkond, kuid arvestades, et see täielikult renoveeritud  elumaja maksis alla 100 000 euro, pole imekspandav, et pakkumine nii  menukaks  osutus.

2. Tiskre villa

Foto: KV.EE

Et Itaaliapärane ja äärmiselt suursugune villa Tiskres inimeste tähelepanu köidab, pole imekspandav. Tagasihoidlikkus  seda kivimaja kindlasti ei iseloomusta ja säärane sisekujundus Eesti kodule ka väga omane pole. 

3. Õdus maja Suure-Jaanis

Foto: KV.EE

1909. aastal valminud maja on hooliva peremehe  käe all täielikult renoveeritud ja otsib nüüd uut omanikku, kes tehtud tööd ja nähtud vaeva vääriliselt hinnata oskaks. 

4. Zenja Fokini võimsate vaadetega korter

Foto: KV.EE

Zenja kodu on  ainus korter, mille lõppeva aasta edetabelist leiame. Olgugi, et Lasnamäel, pakub korter võimsaid vaateid kogu Tallinna linnale.

5. Palkmaja Raplamaal

Foto: KV.EE

Edetabelis leidub siiski ka üsna ehtsat taluromantikat: viiendal kohal on kaasaegne palkmaja Raplamaal. 

6. Uhke mõis, mida muinsuskaitse ei piira

Foto: KV.EE

Võrumaal otsib endiselt uut innukat  omanikku Kõrgepalu puitmõis, millel muinsuskaitse seatud piiranguid  ei ole. 

7. Loss Lõuna-Eestis

Foto: KV.EE

Palju tähelepanu sai lõppeval aastal ka Taagepera lossi sugulane, Holdre loss Helme vallas Valgamaal.

8. Õdus maja Tallinna lähistel

Foto: KV.EE

Suurupis, Harku vallas Harjumaal asuv õdus eramaja sobib ideaalselt ühele keskmisele Eesti perele ja mahub seepärast ka kenasti esikümne hulka ära. 

9. Maakodu mere ääres

Foto: KV.EE

Eelviimasele kohale mahutab end väljast üsna rustikaalse moega maakodu,  mis seest pigem suisa luksuslik on. See väga huvitav kooslus asub Harjumaal Neeme külas.

10. Endise peaministri kodu

Foto: KV.EE

Mõistagi mahub edetabelisse  ära ka ekspeaminister Taavi Rõivase majaosa Tallinnas Wismari tänavas. Tänaseks päevaks, muide, on kodu müüdud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles