Neli näpunäidet, kuidas eriti pingevaba jõulupidu korraldada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupidu sõpradega.
Jõulupidu sõpradega. Foto: www.flickr.com

Külaliste saabumise eel kipume ikka kodu viimseni läikima lööma ja õhtusöögiettevalmistustega üle pingutama. Võib-olla oleks aeg asju muuta ja stressi vähendada?

Ameerikas levib üha rohkem trend nimega "kehv õhtusöök". See ei tähenda, et õhtusöögis endas reaalselt midagi kehva oleks. Inimesed võtavad lihtsalt asju palju pingevabamalt ega tekita endale ettevalmistustega asjatut stressi. Sisuliselt ei valmistuta külaliste saabumiseks mitte kuidagi. 

Kui kipud olema üleplaneerija ja -korraldaja, tasuks sul endale säärase õhtusöögi tarbeks kindlasti meelde jätta viis järgmist reeglit: 

1. Külaliste saabumise eel ei koristata spetsiaalselt.

2. Menüü on lihtne ja ei eelda eelnevat poeskäiku ning tundidepikkust kokkamist. Hästi sobib sügavkülmutatud eine, pitsa, omavalmistatud kiire pasta või sushi.

3. Riietus on täiesti tavaline ja kodune.

4. Kinke ei tehta. 

Mis on asja mõte? See, et säärase peo korraldamine ei võta sisuliselt üldse aega. Sageli jäävad paljud sõpruskondade jõulupeod pidamata sellepärast, et võõrustajal pole aega koristada-kokata ja külalistel end keset jõulusaginat veel ühe istumise jaoks üles lüüa. Seda tüüpi pidu ei eelda kumbagi neist. 

Jõulude ajal on kõige tähtsam kohtuda nendega, kes sulle kallid. Säärane stressivaba jõulupidu on selleks ideaalne variant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles