Väga kõhedad fotod endise arsti aastaid tühjana seisnud elu- ja tööruumidest (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: danilonicodemus.com

Kunagi luksuslikkusega silma paistnud arsti elu- ja tööhoone on viimased 30 aastat tühjana seisnud, kuid kõik eelmiste omanike esemed on majas endiselt alles.

Endise Saksa uroloogi Klaus Krafti eluruume on kurb vaadata: vana klaver, kunagi kindlasti väga suurejoonelisena mõjunud keerdtrepp, igaveseks lahkunud omanikke ootavad rõivad riidepuudel ja nagides, tühjaks jäänud voodi magamistoas. 

Foto: danilonicodemus.com

Kuid hoopis hullem pilt ootab ees Krafti tööruumides, mis olid sisse seatud maja alumisele korrusele. Seal vedelevad läbisegi arstiriistad ja alkoholis säilitatud jupid inimkehast, ilmselt kellegi neerud. Nagis ripub vana kasutatud kilepõll ja keset operatsioonisaali kõrgub räsitud laua kohal võimas roostes prožektor.

Foto: danilonicodemus.com

Mingil põhjusel pole arsti ja tema proua järeltulijad või pärijad tundnud mingit huvi enamiku majas leiduvate asjade ega ka maja enda vastu ja viimased 30 aastat on siin ringi uidanu vaid üksikud sissetungijad. Maha on jäänud paljud tööalased ja isiklikud esemed, sealhulgas näiteks foto, kus keegi meesterahvas, ilmselt doktor Kraft ise, lebab voodis koos väikese beebi, tõenäoliselt oma lapsega.

Foto: danilonicodemus.com

Vaata kõhedaid fotosid SIIT! 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles