Video: vaata, kuidas näeb välja elu vaid kaheksa ruutmeetrises korteris

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost/Tokidoki Traveller

Elu pisikeses korteris ei ole kohe kindlasti igaühe jaoks – sul peab olema kas väga vähe asju või siis hea organiseerimisvõime, köök on üldjuhul imepisike, külaliste kutsumine on raskendatud jne. See austraalia tüdruk, kes elab vaid 8 ruutmeetrises korteris, kitsaste elamistingimuste üle aga ei kurda. 

Emma on pärit Austraaliast, kuid elab juba rohkem kui pool aastat Jaapanis, täpsemalt Tokyos. Tema sealne kodu on imepisike, ainult 8 ruutmeetri suurune. Kui ta keset tuba seisab ja käed laiali ajab, saab ta puudutada oma mõlemat korteriseina. Korter on nimelt vaid pisut üle ühe meetri lai. 

Kõik eluksvajalik on Emmal aga olemas. Tal on külmkapp, kraanikauss ja pliit, töölaud, normaalse suurusega voodi ja isegi isiklik rõdu. Kõige põnevama lahendusega on kahtlemata aga tualett- ja pesuruum, kus WC-pott on peidetud kraanikausi taha. 

Korteri ühe kuu rent on 69 000 jeeni ehk 563 eurot. Pealnäha on selline üürisumma imepisikese korteri eest võib-olla pisut kõrge, kuid Emma sõnul on elamine seda väärt. Korter asub heas piirkonnas, lepingut on võimalik kuuajalise etteteatamisega üles öelda, kommunaalkulud ja internetiühendus on hinna sees ja üürileandja on võimeline inglise keeles suhtlema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles