Pereema: tänavu ei luba ma ühtki lähedast pühadeks oma koju

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pühad on paljudele aeg, mil sõbrad-sugulased kokku saavad. Aga leidub ka neid, kes ühtki lähedast jõuluks enda juurde ei oota.

Briti pereema Kelly Rose Bradford on üks neist, kirjutab Daily Mail. Nii kaua, kui ta mäletab, on nende pere Londoni kesklinnas asuv kodu olnud jõulude paiku nagu läbikäiguhoov: üle kogu maa voorib sinna kokku sõpru ja sugulasi, kes tahavad peatuda ööks või kaheks, et käia vaatamas mõnd jõulunäidendit või külastada jõuluturgu või teha lihtsalt jõulusisseoste. «Nad helistavad, teatavad, et tulevad paariks ööks, sest nii on soodsam, ja kohtlevad meie pere liikmeid siis nagu hotellipersonali,» räägib Kelly. 

Säärased peatujad ei tunne kunagi huvi, kuidas  Kellyl ja tema perel läheb. Nad ei too midagi ühisele õhtusöögilauale ega täna lahkudes majutuse eest. Küll aga eeldavad nad, et lisaks voodikohale saavad nad  vähemalt kaks korda päevas süüa, et nende järelt koristatakse ja et Kelly või tema kaasa pakuvad neile linna piires transporditeenust. «Mulle ei meeldi selline suhtumine ja ma otsustasin, et ma lõpetan selle alates tänavustest jõuludest. Minu pereliikmed ja sõbrad on mulle selleks ikkagi liiga kallid, et nendega suhtlemine sääraste lahkarvamuste pärast täielikult lõpetada,» leiab naine.

Kelly teab, millest räägib, sest ühel tema sõbrannal just nii juhtus: kauaaegsed peresõbrad ei kuulu enam nende suhtlusringkonda, sest kasutasid pererahva headust liiga julmalt ära. Saabumise eel esitasid nad nimekirja asjadest, mida söögilaual näha soovivad, pahandasid mõne asja puudumise üle, määrisid, lõhkusid ja lagastasid elamist ning lahkudes isegi ei tänanud, et neil peatuda lubati.

«Meie kodud ei ole majutusasutused. Kellegi ööbima jäämine tähendab aga, et lisaks oma igapäevaelule pead siiski suure osa oma ajast pühendama tema teenindamisele. See on kurnav ja ebamugav ja mulle meeldiks, kui minu kodus ööbiksid vaid meile kõige lähemad inimesed, ehk siis meie vanemad, parimal juhul õed-vennad,» ütleb Kelly.

Niisiis, kui üks sugulane detsembri alguses Kellyle helistas, et endale jõulueelseks nädalaks üheks-kaheks ööks teatriskäigu ajaks öömaja kaubelda põhjusel, et rahaga on kitsas käes, soovitas Kelly talle lihtsalt üht odava otsa külalistemaja, mis asub teatrihoone lähedal. «Vastasin talle, et see pole küll tasuta, aga seal saavad nad õigustatult käituda nagu peatuks nad hotellis, sest seda nad teevadki. Ma usun, et ta sai mu sõnumist aru ja loodan, et ta levitab seda ka teiste sugulaste seas,» ütleb Kelly. Tema ja ta pere jõulud aga peaks tänavu üle hulga aja üsna rahulikud tulema.

Kas sulle meeldib jõulude ajal külalisi võõrustada või kaasneb sellega sageli ebamugavusi? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles