Fotod: tõeliselt stiilipuhas kodu, mis pälvis tänavu arhitektuuripreemia

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuke külalistemaja.
Kuke külalistemaja. Foto: Martin Siplane

Eile hilisõhtul toimus teatris NO99 Eesti Arhitektuuripreemiad 2016 auhinnatseremoonia. Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemia kodu kategoorias võitis modernse sisekujundusega Kuke külalistemaja Järvamaal. 

Arhitektuuripreemiaid andsid välja Eesti Kultuurkapital, Eesti Arhitektide Liit, Eesti Maastikuarhitektide Liit ja Eesti Sisearhitektide Liit. Laureaate oli kokku 15 kategoorias.

Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemia kodu kategoorias võitis Kuke külalistemaja, mille sisearhitektideks on Pille Lausmäe (Pille Lausmäe SAB), Mari Põld (MP Studio), Liisa Põime (arhitektuuribüroo Studio 3). 

Tegu ei ole küll klassikalise koduga, kuid muljet avaldav on see sellegipoolest. 

Kuke külalistemaja. Foto:
Kuke külalistemaja. Foto: Foto: Martin Siplane
Kuke külalistemaja. Foto:
Kuke külalistemaja. Foto: Foto: Martin Siplane
Kuke külalistemaja. Foto:
Kuke külalistemaja. Foto: Foto: Martin Siplane
Kuke külalistemaja.  Foto:
Kuke külalistemaja.  Foto: Foto: Martin Siplane

Kuke külalistemaja pälvis 2012. aastal ka aasta puitehitise preemia. Hoone arhitektiks on rahvusvahelise mainega arhitekt Emil Urbel. Põneva välimusega hoones on must puidust sindlitega kaetud kuubik põimitud oskuslikult vana alusmüüriga.

Emil Urbeli tuntumad tööd on veel näiteks Rocca al Mare kool, villad Tabasalus, Viinistu Kunstimuuseum, Kalev Spa rekonstruktsioon ja Proovijahuveski Rotermanni kvartalis.

Kuke külalistemaja. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja
Kuke külalistemaja. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles