5 väga head kingiideed igas vanuses vanematele

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingitused.
Kingitused. Foto: SCANPIX

Vanematel on enamasti elu paigas ja väga väljakujunenud eelistused, mistõttu on neile kinki teinekord väga raske teha. Aga püüame mõned head ideed siiski anda.

Elamuskingitus

Foto: Kingitus.ee

Vana jutt, aga elamusi kinkida on peaaegu alati parem mõtte kui järjekordselt mingeid asju kokku osta. Väga palju häid ideid pakub portaal Kingitus, kust leiab kingituse nii ekstreemijanustele kui romantikutest vanematele. Valikus on näiteks mitmekäigulised õhtusöögid, romantikapaketid spaades, aga ka ülikülmaraviseansid, õhtusöök taevas, purjetamisvõistlus ja palju muud.

Eesti disain

Nuni pleed.
Nuni pleed. Foto: osta.ee

Palju põnevaid kodumaiseid ja näiteks vanematekodusse hästi sobivaid kingiideid leiab Eesti disaineritelt ja vastupidiselt väga levinud eksiarvamusele ei maksa kõik need esemed sugugi hingehinda, eriti, kui võrrelda samakvaliteedilise masstoodanguga. Eesti disainerite loomingu väga hea ülevaate leiab Osta.ee leheküljelt.

Elu lihtsustamine

Köögiabilised.
Köögiabilised. Foto: www.flickr.com

Mõtle, kas saaksid midagi ära teha, et vanemate igapäevane elu oleks lihtsam? Võib-olla tähendab see ümberkorraldusi või remonttöid kodus, mida pole küll nii väga karjuvalt vaja, kuid mis muudaks nende elu vähe mõnusamaks? Võib-olla kuluks neile ära mõni kodumasin, mida nad ise osta ei raatsi? Näiteks korralik kohvimasin, pesukuivati, varstolmuimeja? Vanemad ei pea sellise abi osutamiseks olema vanakesed, sedasi üllatada võib ka veel üsna noori emasid-isasid.

Lemmikloom?

Peko Võru varjupaigas kodu ootamas.
Peko Võru varjupaigas kodu ootamas. Foto: varjupaik.ee

Siinkohal tuleb kindlasti, tingimata ja igal juhul meeles pidada, et lemmikloom pole midagi, mida võiks teha üllatuskingina. See peaks olema vanematega läbiräägitud ja detailideni kooskõlastatud otsus, milles kingisaaja osaks jääb siis näiteks sobivate loomakandidaatide väljavalimine ja vanemate nendega tutvuma viimine. Kuigi lemmik võib olla suurepärane kingiidee vanematele, kellel lapsed äsja kodust lahkunud või kes vajaksid natuke enam füüsilist aktiivsust, ei tohi looma mingil juhul mitte kunagi kinkida ilma, et kingisaajad sellega kursis oleks.
Kui loomamõte tundub teostatav, vaadake esmajoones varjupaikadesse. Peko kuulutuse leiad näiteks SIIT! 

Aeg

/ Scanpix
/ Scanpix Foto: SCANPIX

Meie elutempo on kaugelt liiga kiire, seda nii lastel kui vanematel. Võib-olla oleks kõige parem kink sinu vanematele see, kui võtaksid teadlikult nende jaoks aega? Kui sul on õdesid-vendi, võtke kamp kokku, broneerige mõni puhkemaja ja tehke vanematega väljasõidu-nädalalõpp, kus pole kohta arvutitele ja nutitelefonidele või omaette nurgas passimisele. Suhelge, rääkige, tehke üheskoos süüa. Kui pole võimalik nädalalõpuks kusagile sõita, tehke sedasama vanematekodus või kutsu vanemad endale külla. Nad võivad säärast kinki hinnata rohkem kui sa aimatagi oskad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles