Väga lihtne nipp, mis muudab jõulukinkide valimise eriti kergeks

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingitused.
Kingitused. Foto: SCANPIX

Igaühele sobiva kingi väljavalimine on alati paras peavalu ja tihti kipume seepärast kokku ostma kraami, mis kingisaajat ei huvita ja mida me isegi kingiks saada ei tahaks. Õnneks leidub abinõu, kuidas teha õigeid valikuid.

Selleks et igaühele just talle sobiv kingitus välja valida, tuleks juhinduda kolmest sõnast: soovid, vajadused ja vaimutoit. Kinke valides peaksid iga inimese puhul piirduma seega kõige rohkem kolme kingiga ja iga kink peaks vastama ühele neist sõnadest. Vaatame täpsemalt:

  • Soovid - see on naudingukingitus. Midagi, milleta kingisaaja kindlasti vägagi edukalt hakkama saab, aga mida ta lihtsalt tahaks. Mõni õndsuseasi, nagu ütleksid Lindgreni Madlike ja Liisbet. Olgu selleks karp kallist käsitööšokolaadi, mõni eriti kvaliteetne kehahooldustoode või ammuigatsetud ehe, kui tead, et kingisaaja on sellest ammu unistanud, tee asi teoks.
  • Vajadused - kui tead, et kingisaaja vana õlakoti rihm läks just enne jõule katki või et tal puudub korralik prillitoos või mõni majapidamisese ja ta lihtsalt ei saa või ei raatsi mingite olulisemate väljaminekute kõrvalt sellele raha kulutada, siis on su kingitus siinkohal kahtlemata väga õiges kohas.
  • Vaimutoit - siia alla ei pea tingimata kuuluma klassikaline kirjandus või piletid teatrisse, kuigi muidugi võiks. Aga kui tead, et kingisaaja iial raamatuid lugema ei hakka, sobib ka seltskonnaajakirjanduse aastatellimus või kino kinkekaart.

Millistest põhimõtetest lähtudes sina oma lähedastele kinke teed?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles